Door wie?
De cursus wordt gegeven door:

  • Marco Kuis die al ruim 20 jaar een goed smakende boterham verdient in de fotografie. In 2009 studeerde hij af aan de FotoAcademie in Amsterdam en in 2012 schreef hij het boek “Word topfotograaf!” dat als basis dient voor de fotocursus en dat u als e-book geleverd krijgt bij de cursus. Naast zijn werk als productfotograaf voor een twintigtal retailklanten vindt u op www.marcokuis.com zijn privéwerk. Hierop staan zijn zelfportretten en de beelden waarmee Marco enkele belangrijke fotoprijzen in de wacht wist te slepen.
  • Shanna Wiggerman die in 2011 afstudeerde aan het Friese Poort in Drachten met als richting fotografie.Door haar stages bij reclamebureaus en haar dagelijkse werk als productfotografe beheerst ze werkelijk alle onderdelenvan het digitaal bewerken van beelden. Shanna is dus onze Photoshop-specialist.Of zoals een leerlinge zei: “Bij Shanna druipt het enthousiasme echt van haar gezicht tijdens de uitleg. Ik was kritisch over fotobewerking, maar door haar lessen kan ik nu zonder veel inspanning prima in de computer nadoen wat ik vroeger in de doka deed.” Naast beeldbewerking en productfotografie houdt Shanna zich in haar vrije tijd bezig met popfotografie met een voorkeur voor rauwe en ‘echte’ beelden.

Voor wie?
De cursus fotografie “Word topfotograaf!” is geschikt voor iedereen die met zijn digitale fototoestel betere foto’s wil leren maken. Het is het handigst als u beschikt over een spiegelreflexcamera; als u een compactcamera wilt gebruiken dan is het prettig als u in ieder geval sluitertijd en diafragma apart kunt instellen.

Aan de beginnerscursus kan iedereen starten die met enthousiasme de digitale fotografie onder controle wil krijgen. “Word topfotograaf!” vindt enthousiasme en creativiteit belangrijker dan zware technische discussies. We werken in een groep dus u gaat niet alleen iets leren van de leraar of lerares, maar ook van de medecursisten. Onze ervaring is dat de meningen onderling soms flink kunnen verschillen, maar dat een stevige discussie soms net het duwtje kan geven dat leidt tot een topbeeld! Uiteraard verwachten we van iedere deelnemer dat hij of zij opmerkingen richting anderen beperkt tot opbouwende kritiek. “Dat lijkt echt nergens op!” vervangen we door: “Als ik jou was geweest dan had ik…”.