Fototip 5: Ken uw Meesters

Iedere kunstvorm heeft zijn eigen meesters. Haal inspiratie uit de foto’s van Ansel Adams, Richard Avedon, Diane Arbus, Cindy Sherman en uit Nederland en België Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Anton Corbijn, Stephan Vanfleteren en Koos Breukel.

Naast inspiratie halen uit andere fotografen wil ik er in deze blog voor pleiten ook over de grenzen van de fotografie te kijken. Lekker buurten bij da Vinci of Van Gogh. Of proberen lekker wollig op-zijn-Monet te gaan fotograferen! Of abstract gaan, lekker spelen met kleuren en vormen.

Binnen mijn vrije werk fotografeer ik vanuit het adagium ‘Ik ben een vat vol tegenstrijdigheden, die niet versmelten, maar in harmonie naast elkaar bestaan‘. Dit uit ik in zelfportretten, waar ik zelf regelmatig in voor kom, maar niet altijd. Soms maak ik gewoon een mooie beeld van iemand in wie ik iets van mezelf herken. Zoals in Maria, die ik tegenkwam omdat ze me erop wees dat ik verkeerd geparkeerd stond. Van haar (voorheen hem) maakte ik een portret vlak nadat ik een expositie had bezocht van Rembrandt en Caravaggio. Uit die mix kwam het volgende beeld:

maria

Een beetje van jezelf, en een beetje van Rembrandt. Kan dit als zelfportret beschouwd worden? Ik vind van wel!

Wilt u meer dan alleen maar losse tips? U kunt zich dan aanmelden voor onze fotografie cursus via de pagina Inschrijven. Ook kunt u los het boek “Word topfotograaf!” bestellen, dat voor € 6,99 te downloaden is voor iBooks via de volgende link: “Word topfotograaf!” – iTunes (soms moet u twee keer op de link klikken voordat u in het goede scherm komt binnen iBooks). Mensen die geen iBooks hebben kunnen het boek bestellen door het sturen van een mailtje naar marco@wordtopfotograaf.nl

 

 

Comments are closed.